Rólunk

Kennelünk története

Üdvözlök mindenkit!

 

Mindig is állatmániás voltam. 3 éves korom óta nem volt olyan időszak az életemben, hogy ne lettek volna mellettem kutyák vagy akár lovak, macskák. 10 évig lovagoltam, lótulajdonosként, illetve lovasoktatóként is működtem egy ideig, de mégis a kutyák mellett tettem le életreszóló voksomat. Az első kutyám egy szuperaranyos Cocker spániel volt, elválaszthatatlanok voltunk. Miután 12 éves korában sajnálatos betegség miatt itt hagyott minket, óriási űrt hagyva ezzel a szívünkben, egy idő után egyszerűen nem bírtuk tovább kutya nélkül, holott tudtuk, hogy őt nem pótolja majd senki. Így nem sokkal később vettünk egy Golden retrievert, Lisát és egy szálkás szőrű tacskót, Mázlit. Tulajdonképpen Lisa az oka annak, hogy a fajta szerelmese lettem. Hihetetlenül jó temperamentuma és kisugárzása, gyerekszeretete elképesztő volt számomra, akkor eldöntöttem, hogy ha valaha lesz még kutyám, csak és kizárólag ez a fajta jöhet szóba.

Lisa szaporítótól került hozzánk, ismeretlenek a szülei, nincs származási lapja, semmit nem tudunk a genetikai hátteréről. Ebből kifolyólag sajnos egy idő után megmutatkozni látszottak feltételezhetően genetikai eredetű problémái. Éveken keresztül sorozatos műtéteken, kezeléseken esett át. Mindez ráébresztett, hogy ez így nincs rendjén! Igenis fontos, hogy a kutya szüleit, felmenőit és azok egészségi állapotát ismerje az ember, hiszen a szülők genetikai és egészségügyi szűréseivel minimálisra csökkenthető az ezekből eredeztethető betegségek kialakulása. Elkezdtem egyre mélyebben beleásni magam ebbe a világba, így találtam rá Dr. Bárdossy Eszterre, a Shamrock kennel tulajdonosára, akinek kennelünk alapító szukáját, Zarát (Shamrock Jungle Voice) köszönhetem. Vele kezdtem el 2017-ben kiállításokra járni. Én is kezdő voltam, ő is, de végül együtt belejöttünk és egyre jobban megtetszett. Közben belekóstoltunk a retriever munka világába is, azóta is rendszeresen járunk tréningekre, nagyon szeretünk együtt dolgozni. Mindezek hatására döntöttem el, hogy tenyésztőként szeretnék tevékenykedni és hasonlóan fantasztikus kutyákkal dolgozni, mint amilyen Zara is.

Kennelünk Biatorbágyon található, Budapesttől 20 km-re. Annak ellenére, hogy közel vagyunk a fővároshoz, jó levegőjű zöld környezetben élhetünk kutyáinkkal, erdők, tavak, patakok közelében.

Végzettségemet tekintve a budapesti Szent István Egyetemen végeztem szőlészet szakirányos kertészmérnökként, jelenleg ugyanitt növényorvos MSc hallgató vagyok. Emellett lovasoktatói bizonyítvánnyal rendelkezem, illetve 2018-ban sikeresen elvégeztem a MEOESZ kutyatenyésztő tanfolyamát.


Életre szóló célom, hogy a Golden retriever fajta fajtamegőrzését olyan formában folytassam, hogy az eredeti funkcióját továbbra is betölthesse vadászkutyaként, illetve csodálatos temperamentuma továbbra is alkalmassá tegye családi kutyának. Nagyon fontos számomra, hogy minden kölyök a neki megfelelő családba kerüljön, annak érdekében, hogy a jövőben minél több örömet élhessen meg együtt a gazdi és a kutya.

 

Szabó Bernadett